Gisteren een wel heel bijzondere fotoshoot gedaan, namelijk met een Tiger Moth verkennings -en trainingsvliegtuig dat dateert uit de tweede wereldoorlog. Dit vond allemaal plaats in het Vliegend Museum Seppe. (tekst gaat verder onder afbeelding)

Model na de 1940s make-over

Model na de 1940s make-over

Een échte stewardess!
Het begon eigenlijk op een heel normale manier, zonder dat er sprake was van een vliegtuig of een tweede wereldoorlog thema. Op facebook kwam ik ongeveer twee maanden geleden een foto van een prachtige stewardess tegen met catchy looks [zie afbeelding boven]. Ik kon die maar niet uit mijn hoofd krijgen, en twee weken geleden vond dat ik eens brutaal moest zijn; ik vroeg of ze model voor me wou staan. Dat zag ze wel zitten, en toevallig hadden we twee gemeenschappelijke connecties die ik toevallig allebei al eens op de foto gezet had! (kleine wereld). Omdat het me leuk leek iets met haar beroep te doen kwam ik al gauw op het thema tweede wereldoorlog, in pin-up stijl. En daar hoorde natuurlijk een historisch correct vliegtuig bij dat niet na-oorlogs mocht zijn…

Google is je vriend
Na wat Googlen kwam ik er achter dat ik maar één oorlogsvliegtuig kon vinden dat aan de wensen voldeed, en nog in de oorspronkelijke kleuren was. Ik kon ook wel Nederlandse of Duitse toestellen vinden, maar toen ik zag dat er een Britse was kreeg dat de voorkeur. Deze paste ook het beste bij het WAAF-geïnspireerde kostuum van het model. Het vliegtuig stond in de hangar van Vliegend Museum Seppe. Na wat mail -en telefonisch contact ben ik in contact gekomen met de eigenaresse, die zeer gecharmeerd was van mijn voorstel om een fotoshoot te doen met het vliegtuig. Met behulp van de zeer gepassioneerde vrijwilligers voor het museum, en de eigenaren van het toestel konden we deze bijzondere shoot waarmaken.

Alles viel op zijn plek!
Net als vanouds kwam make-up artieste en hairstyliste Monika van Stralend Visagie en Hairstyling de visagie verzorgen. Het model bleek een enthousiaste, gezellige persoonlijkheid en de jaren 40 pin-up look stond haar geweldig. Ze had ook een bijpassend gezicht voor het thema, met lachende ogen en een vrolijke attitude wat de shots ten goede kwam. Het was soms worstelen met de belichting in de grote ruimte, en omdat de Tiger Moth veel hard licht terug reflecteerde. Ook was het enigszins koud, maar warmekoffie en thee stonden voor ons klaar, waarvoor we Chris kunnen bedanken ;).

Kom ook naar het museum!
De officiële foto’s zullen gauw volgen. In ieder geval willen we iedereen bedanken die heeft mee geholpen om dit waar te maken. Enkele foto’s van de shoot zullen naar alle waarschijnlijkheid binnenkort de website en andere kanalen van het vliegmuseum sieren! Bovendien is er veel meer in het Vliegend Museum van Seppe te zien dan alleen de Tiger Moth, en worden er rondleidingen gegeven. Reden te meer dus om daar eens te kijken als je in de buurt bent!

Model poserend bij de Tiger Moth

Model poserend bij de Tiger Moth