Superheldenvirus
De Rotterdam Skyline met zijn wolkenkrabbers, is een indrukwekkende en dramatische achtergrond. Bij nacht zie je vanaf noord onder andere de Delftse Poort (Nationale Nederlanden), de Millennium Tower en kantorencomplex First Rotterdam, waar Robeco zit. Met alle populaire superhelden-hypes die een steeds breder publiek bereiken en aanspreken, mede dankzij Hollywood, leek het me een strak plan zo’n dramatische helden-fotoshoot neer te zetten.

Samara voor eventjes Selina
Model Samara
kennen jullie uiteraard al van vorige shoots. Zo poseerde zij recentelijk nog voor een boudoir-fotoshoot en trotseerde zij het water van de Kralingse plas met acht graden Celsius. Het superheldenvirus heeft ook haar te pakken, en ze hijst zich graag voor een fotoshoot in haar catsuit en laarzen met hoge naaldhakken!

De fotoshoot is geïnspireerd door de befaamde cat-burglar Selina Kyle, ook wel de Catwoman genoemd. Catwoman is een personage uit de stripboeken en films en af en toe de vriendin- of het hulpje van Bruce Wayne, ook wel bekend als de Batman. Hoewel van Catwoman door de jaren heen een dozijn verschillende versies zijn, gingen we voor een van de recente versies.

Catwoman oorsprong
Het op jonge leeftijd verliezen van haar ouders, corrupte mensen om zich heen en weinig kansen doen Selina Kyle in de prostitutie belanden. Later werkt werkt Selina voor een loverboy (zogenaamd ‘vriendje’) als dominatrix, waaraan zij de catsuit en de zweep te danken heeft. Om te overleven en af en toe een extraatje voor zichzelf te hebben is Selina meester in het ontvreemden van goed beveiligde, kostbare objecten geworden. Selina is tevens in het geheim martial arts gaan leren om twee van haar meest dierbaren te beschermen; een daarvan haar jongere zusje. Een ontmoeting met Batman doet haar besluiten om Catwoman te worden.

Mensenhandelaren
Het verhaal achter dit personage mag dan fictief zijn; het trekt een harde parallel naar nachtmerriepraktijken van loverboys en mensenhandelaren, waar je in ook Nederland in de zoveel tijd een krantenkop over leest. In Limburg waren in 2014 zelfs nog 138 meldingen van loverboys. .

Helaas vinden slechte figuren, het zij van een wat andere tak, ook hun weg in de (amateur)modelfotografie wereld. Dit zijn niet per se hetzelfde slag criminelen, maar wel een soort waar serieuze fotografen hoofdpijn van krijgen en modellen PTSS (PTSD). Protogy beveelt aan bij verdacht gedrag om bewijs van conversaties te verzamelen en melding te maken bij meldpunt modelfotografie.

SM-winkel
De Catwoman outfit van Samara was in essentie compleet, maar voor de shoot moesten we nog wat toevoegen. Gelukkig had ik een paar voor de hand liggende ingevingen. Metalen vingerplectrums volstonden voor de klauwen en de zweep kwam vanzelfsprekend van een SM-winkel. Vele malen goedkoper ook overigens, dan een echte kwaliteits stierenzweep! Een tactisch zwart accessoire-harnas zorgde voor riempjes en tasjes op de outfit.

Politiezwaailicht
Catwoman is een anti-held. Een goed mens als het er op aan komt, maar balanceert lenig als een kat op het scherpst van de snede. Door toegang tot een dak te regelen hadden we mooi uitzicht op de Rotterdam Skyline bij nacht. Rood en blauw filters voor mijn flitsers, links en rechts geplaatst, symboliseerden het balanceren op de snede tussen goed en slecht. Daarnaast deden ze uiteraard ook denken aan een politiezwaailicht, iets wat Catwoman vaak genoeg moet ontwijken!