Missie

Protogy maakt kleurrijke, levendige portretfoto’s met een verhaal. Dierbare momenten, persoonlijke uitingen en commerciële creaties, zullen door Protogy zorgvuldig en op hun mooist worden vastgelegd. Protogy zoekt constant naar nieuwe technieken en ideeën, om tot de meest creatieve oplossingen te komen.

Wat de samenwerking met Protogy uniek maakt is de gezellige, open sociale interactie. Ook communiceert Protogy in begrijpbare en vakkundige taal. Hierdoor voelt iedereen die nog nooit heeft geposeerd voor foto’s zich meteen comfortabel en op het gemak.

Niet iedereen wil model worden, maar iedereen wil wel leuk op foto’s staan. Daar zorgt Protogy voor.

Visie

Protogy wil een autoriteit worden binnen de Nederlandse portretfotografie, en daarin twee dingen bereiken.

Aanvechten van schoonheidsideaal uitersten

Ten eerste dat de onwerkelijke schoonheidsideaal, voorgespiegeld door de media en de photoshop -en instagramfilter cultuur, weer dichter bij de werkelijkheid komt te liggen.

Enerzijds wordt een overmaat aan onwerkelijke poses en perfecte lichamen voorgespiegeld met filters. Anderzijds is er een doorgeslagen trend in de normalisering van (morbide) obesitas, door misplaatst gebruik van de de term ‘plus-size’.

Protogy wil tegen beide uitersten in gaan en haalbare, realistischere beelden laten zien. Dus zowel gezonde BMI’s als ‘echte’ plus-size (wat in feite molligheid tot licht overgewicht zonder gezondheidsrisico’s is), maar geen obesitas en geen ondergewicht à la haute couture.

Verbintenis creëeren door beeld

Ten tweede wil Protogy bruggen slaan tussen polariserende politieke en culturele overtuigingen. Protogy bestudeert vanuit eigen interesse de geschiedenis van Europa en het Midden-Oosten tot aan de oudheid.

Waar nu vijandigheid is tussen volken en etnische groeperingen, waren vaak genoeg allianties in vervlogen tijden. Waar nu armoede, analfabetisme en politieke onrust heerst, waren vroeger grote en machtige rijken met een weelde aan cultuur en kennis.

Protogy wil thema’s en verhalen uit vervlogen tijden van zowel de lokale cultuur als de Midden-Oosterse cultuur visualiseren, om de positieve kant te belichten van vergeten, ooit grote rijken en volken, en bewustwording te creëren van hun significantie op ieders hedendaagse cultuur.

Protogy hoopt tevens meer waardering te creëren voor Nederland, bij zowel eigen volk als niet-westerse immigranten.

Door aansprekende thema’s op een historisch correctere, en hopelijk minder eenzijdige manier te visualiseren, vertelt Protogy een verhaal in beeld dat taalbarrières, analfabetisme en concentratieproblemen van generatie Y en Z overschrijdt, en op toegankelijke wijze verbintenissen en saamhorigheidsgevoel creëert.